Číslo 36



Úvod
Nepřihlášen - Přihlásit
Číslo 36 (prosinec 2014)


Vážený a milý Promačtenáři,

závěr kalendářního roku je vždy spojen nejen s tradičními Vánocemi a novoročními bujarými oslavami, radostí, že jsme zase o rok chytřejší a obdarovanější, že napadne sníh a budeme stavět na sebe sněhové koule ozdobené mrkví a hrncem… Ale také s menším či větším stresem, snahou dohonit to, co se za 11 měsíců nestihlo, vytvářením někdy až umělého pocitu nucené radosti a sepisováním toho, co od 1.1 musí být jinak. Nebo aspoň od 5.1. ... :-) Nenechme se tedy unést těmito chmury a pocity, že to nezvládáme, když za to stejně může země a vesmír - v zimě má den jen 8 hodin, zatímco v létě jich má plných 16 ! Takže logicky za polovinu času toho nemůžeme stihnout dvojnásob, že? Tak podobnými i jinými chytrostmi bychom Vás chtěli pod stromečkem obdarovat i z našeho-vašeho vydání bulletinu ProČas®.

Čas vánoční i novoroční je pro většinu z nás spjat s pojídáním a popíjením, k čemuž by se ProČas rád přidal a většina článků bulletinu se tedy točí právě kolem těchto témat. V minulém čísle se nám blýskla nová autorská hvězda, kdy v silné konkurenci promatích vinařů si dokázal se svou znalostí kávy vytvořit početnou čtenářskou skupinu, a proto i v tomto čísle přineseme další z jeho poutavých a poučných článků o kávě.

S jídlem a Promatem je již léta spjata i aktivní činnost gastronoma Pavla Maurera. V tomto čísle přinášíme bližší informace o vyhlášení 10 nejlepších restaurací v ČR. Recept promatí kuchařky „Magdaleny“ ozdobí i toto číslo, stejně jako vinný tip ke štědrovečerní rybě.

Všem vám, našim čtenářům, přejeme dostatek pohody a klidu do závěru roku, vykročení tou správnou nohou nejen toho prvního nebo pátého, ale každý den v tom příštím roce, roce 2015! A k dobré pohodě vám budiž nápomocen i náš váš čtvrtletník ProČas®!

Promat s.r.o.




PDF verzi bulletinu můžete stáhnout zde
QR Code for http://web.promatpraha.cz/bulletin-procas/cislo-36